Путин: Аз не съм Русия – Русия за мен е целият живот

Президентът на Русия Владимир Путин не е съгласен с мнението на заместник-ръководителя на своята администрация Вячеслав Володин, че „без Путин” няма Русия, пише вестник Труд.ру.

„Все пак, тъй като съм там, където се намирам, смятам, че е мое задължение да направя всичко за благосъстоянието на страната”, подчерта Путин в петък, 24 октомври, по време на среща на „Валдайския клуб” в Сочи.

Темата на последното пленарно заседание в рамките на тридневния форум беше „Световният ред – нови правила или игра без правила”. В началото на речта си Путин обеща на аудиторията откровена и дори „прекалено тежка” реч. След това държавният глава говори за най-важните въпроси от политическия и икономическия живот на Русия: за Украйна и Крим, за санкциите и за бъдещите отношения с Изтока и Запада, пише вестникът.

Накрая Путин коментира и сензационното изказване на Володин, който преди три дни, по време на същия форум, заяви: „Има Путин – има Русия. Няма Путин – няма Русия”.

„Френският крал Луи XIV е казал: „Държавата – това съм аз” и несъмнено е грешал”, заявил е Путин.

„Разбира се, Русия ще се справи и без такива като мен. В Русия има много хора, но щом днес съм там, където съм, смятам, че е мой дълг да направя всичко за нейното благополучие, за развитието й и за защитата на интересите й”, посочил е държавният глава.
Путин е добавил, че не може да си представи живота без родината. „И за секунда не мога да си представя, че е възможно да живея извън Русия. Чувствам връзката си с руската земя, с руския народ и никога не бих могъл да живея извън Русия”, заявил е президентът.