ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ – Харманли

Скъпи приятели, искам да споделя едно събитие, което се проведе за втора поредна година в Харманли: Четвъртият национален фестивал за руска поезия, песен и танц „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ“.

Тази изява бе включена в програмата на културните празници по случай Деня на Харманли и се организира от Национално Движение Русофили и Община Харманли.

В Читалище „Дружба“ си дадоха среща 15 детски състава от област Хасково. Децата показаха завидни умения и в художественото слово, и в певческото и танцовото изкуство.

За кой ли път след такива празници остава у нас впечатлението, че руската песен всеки може да я запее, тя е като хит, изобщо руското изкуство е толкова близко до нас българите, толкова разбираемо, толкова истинско, че ни оставя без дъх!

Оправям своята благодарност и признателност към хората, които със своя труд и съпричастност помогнаха да се осъществи този чудесен празник. На първо място Ръководствата на Община Харманли, Читалище “Дружба” и Националния Съвет на Русофили София, учителите и ръководителите на танцовите състави и певчески групи, специално към озвучителите Матака и Йовчо и моята прекрасна внучка Вики в ролята на водеща.

Благодаря им от сърце!

Грозданка Карагьозова – председател на Движение Русофили – Харманли