Пулев за Кличко: надменен е и говори каквото му изнася

Вече 3 седмици Кубрат Пулев се поти на високопланинската база на Белмекен. Родният терминатор трупа на 2000 метра височина сила за боксовия мач на годината срещу №1 в света в тежка категория при професионалистите Владимир Кличко (Украйна). Битката за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) е на 6 септември в Хамбург.

Пулев тренира в компанията на съотборници от немския „Зауерланд“ и под диктовката на своя треньор Ото Рамин.

Ето какво каза Кобрата ексклузивно за „Труд“, преди да отпътува за Германия, където ще продължи подготовката си за най-великия мач с участие на българин: Същинската работа ще бъде в Германия, където се връщам след няколко дни. Тогава ще правя само спаринги с боксьори, които са високи над два метра. Единият от тях ще бъде полякът Мариуш Вах, който бе съперник на Кличко преди две години.

В тренировките си Кобрата включва и походи, и кросове по десет-петнайсет километра. Направо съм станал като една голяма котка, казва той. Спазва хранителен режим с хляб само на закуска и без никакво пържено.

Да си призная не съм се вманиачил. Ето сега, например, ще поиграем с приятели на тенис на маса, после малко шах. Така и се разтоварвам и се зареждам с енергия, споделя Пулев и допълва: Чувствам се в страхотна форма.

За Владимир Кличко казва: Надменен е. Той говори според интересите си това, което му изнася. Но пък това ме амбицира още повече. Това няма да бъде само един бой. Срещу мен ще е една цяла империя със сериозен опит в профибокса. Още повече че те спечелиха и търга за боя. Но смятам, че именно в този мач той ще бъде наказан за това свое поведение. Сигурен съм, че и много българи ще ме подкрепят в залата.

А за евентуален допинг контрол на Кличкопреди срещата Кобрата признава: Няма сила, която да го накара да приеме тест. Той има подписан договор с Немската антидопингова агенция и клаузата е да го проверяват само след среща. Тоест той тази година имаше един мач – проверили са го веднъж, и сега го чака втори тест след боя с мен. А аз имам подписан договор със Световната антидопингова агенция (ВАДА). Те знаят всеки ден къде съм, имат определен час, в който могат да ме проверят. От началото на годината съм бил подложен на пет теста, последният бе преди месец. Неслучайно призовах Кличко, ако е истински мъж, да се подложи на проверка преди срещата ни. Той отказа. Но независимо от всичко това не ме притеснява. Аз съм станал като машина.

Кубрат Пулев се гордее с баланс от 20 победи и 0 поражения на профиринга. Преди мача на 6 септември срещу Владимир Кличко най-сериозни съперници бяха Александър Устинов (Беларус) и американецът Тони Томпсън. 11 от победите на Кобрата бяха с нокаут. Владимир Кличко се е бил 65 пъти на профиринга, като има 62 успеха и 3 поражения. Нокаутите са 52, а украинецът притежава всички пояси на шампион в тежка категория.

Същевременно, британският професионален боксьор в тежка категория Дейвид Хей смята, че Кубрат Пулев няма никакви шансове срещу Владимир Кличко. Бившият световен шампион направи своята прогноза за боя на 6 септември в Хамбург, но тя не е в полза на официалния претендент. Според него е невъзможно Кличко да бъде победен по точки в Германия, а Пулев не може да нокаутира украинеца.

„Не съм гледал мачовете на Кубрат Пулев, но съм категоричен, че никой не може да победи Кличко в Германия по точки. И тъй като Пулев не може да го нокаутира, това означава че той 100% ще загуби“, заяви Дейвид Хей, цитиран от украинските медии. Припомняме, че промоутърската компания на братята Кличко K2 спечели търга за боя с Кубрат Пубев. Мегасблъсъкът ще се състои на 6 септември в Хамбург, а билетите за срещата вече бяха разпродадени.