Прокурорът на Крим  дари на Ливадийския дворец уникални снимки на царското семейство

Прокурорът на Крим дари на Ливадийския дворец уникални снимки на царското семейство

Публикувано от:

Прокурорът на Крим Наталия Поклонска подари на Ливадийския дворец повече от 80 фотографии на семейството на последния руски император Николай Втори.

Колекцията от снимки в електронен вид й е била предадена от свещеник от Свето-Успенския манастир в Крим, разказа тя в интервю за ИТАР-ТАСС. Тъй като много от тези снимки са уникални, Поклонска решила да ги дари на музея.

„Трябва да си направим изводи от това, което сме преживели, да знаем уроците на историята. Николай Втори принесе в жертва на Русия себе си и семейството си. Трябва да помним и постоянно да показваме този подвиг, за да може младите хора да обичат, ценят и защитават своята Родина”, отбеляза Поклонска.

„Ще поставим тези фотографии на най-видно място, в помещенията, в които по-рано са били покоите на царското семейство”, разказа пред ТАСС директорът на музея Людмила Декушева.

Прокурорът на Крим  дари на Ливадийския дворец уникални снимки на царското семейство-

С разрешение на музейните работници, прокурорът седна зад старинния бял роял в музикалната стая, на който са обичали да свирят Александра Фьодоровна и дъщерите й, и изсвири няколко класически композиции.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=UDvWF5sw9wY[/embedyt]