Приятели на Русия от цяла България се събраха за 12-ти път край язовир „Копринка“

Приятели на Русия от всички краища на България се събраха край язовир „Копринка“ на XII-ия Национален събор на приятелите на Русия. Той се организира от Община Казанлък, Национално движение „Русофили“ и Координационния съвет „България-Русия“.

„Нека съборът да стане за всеки от нас място за емоционални и полезни срещи със съмишленици и приятели, за приятен отдих“, обърна се към множеството председателят на НД „Русофили“ Николай Малинов. Той изрази увереност, че участниците в събора ще подкрепят позициите на НД „Русофили“ и на преобладаващата част от българите по отношение на българо-руските отношения днес. Малинов приветства гостите, които „представляват различни партии и организации и са тук като приятели на Русия и руския народ“.

Официални гости на събитието бяха съветникът по културата при Посолството на Русия в България Кирил Рынза, полк. Виктор Авдеев, военен аташе при посолството на РФ в България, Сергей Сметюшенко, изпълнителен директор на Руския културно-информационен център, Никита Бондарев, представител на Руския институт за стратегически изследвания.

Родният политически елит бе представен от Красимир Велчев от ГЕРБ, Петър Кънев от „БСП лява България“, лидера на партия „Атака“ Волен Сидеров, председателя на градския съвет на БСП в София Калоян Паргов. Проф. Ангел Димов, някога първи пълномощник на Българския Комсомол в Коми, Александър Паунов, председател на Комунистическата партия на България, Симеон Симеонов, председател на Отечествения съюз, социологът проф. Михаил Мирчев, ген. Стоян Топалов, Крум Лазаров, Станка Шопова, Светлана Шаренкова и Светлана Бейдова също бяха сред официалните гости на събитието.

Приветствие към гостите прочетоха и кметът на община Казанлък Галина Николова, Кирил Рынза, Никита Бондарев, Петър Кънев, Красимир Велчев, Волен Сидеров, Светлана Шаренкова и Ангел Димов.