Приключи областният етап на фестивала за руска поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“

Успешно приключи областният етап на ІІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, организиран от Национално Движение Русофили, с подкрепата на Фонд „Русский мир“. Фестивалът бе посветен на 70-годишнината от Победата над фашизма.

В него се включиха около 3000 изпълнители от всички области и над 100 общини, обхванати в над 140 вокално-инструментални състави, 70 танцови формации, десетки представители на предучилищни групи, изучаващи руски език и много индивидуални изпълнители на руска поезия и песни. И тази година възторжено и с бурни аплодисменти се посрещнаха изпълненията на духовите оркестри и мажоретни състави.

Всеки изпълнител, ръководители, учител, директор на училище, представител на институция с принос в провеждането  на Фестивала, получи похвален лист, а на класираните по възрастова група и жанр бе връчена грамота за участие в областния етап на Фестивала.

Фестивалът не би бил същият без съдействието на Министерство на образованието и науката и неговите Регионални инспекторати по образование, ръководствата на народните читалища, центровете за работа с деца, младежките домове и подкрепата на десетки кметове на общини.

Трябва да посочим, че много от участниците във фестивалните изяви се включиха в масовите тържества, посветени на Деня на Победата 9 май.

През месец юни ще се проведе вторият – зонален етап на фестивала, в който ще вземат участие победителите в областния етап.