Признателни карнобатлии почетоха Деня на победата

По инициатива на Дружеството на русофилите в Карнобат беше отбелязан 9-ти май Деня на победата. Пред паметника на загиналите във войните в Градския парк венци и цветя поднесоха представители на община Карнобат, Общински съвет – Карнобат, Общински съвет на БСП, Български антифашистки съюз, Ветерани от войните, пенсионерски клуб „Съгласие“, Дружеството на русофилите и граждани.

Към присъстващите се обърна председателят на местния парламент и председател на русофилите в Карнобат – Теодор Ченешев. Той припомни събитията отпреди 69 години, свързани с победата над хитлерофашистка Германия.

Представители на БАС, ветераните от войните и Дружеството на русофилите поднесоха венци и цветя и на паметната плоча в края на града, където са положени костите на съветски войници и офицери.

Втората световна война е най-голямата в историята и в нея участват 61 държави. Военните действия се водят на три континента и обхващат териториите на 40 държави. Пряко от нея е засегнато над 80% от населението на земята, като загиват над 60 млн. души. По време на Втората световна война е разрушена близо 70% от индустриалната структура на Европа.

Яна Танева

DSCN4289 IMG_7648 IMG_7665 IMG_7676