Пресконференцията на Владимир Путин на живо (ВИДЕО)

Пресконференцията на Владимир Путин на живо (ВИДЕО)

Публикувано от:

Москва. Започна пресконференцията на руския президент Владимир Путин, на която той ще направи своеобразен отчет за свършеното през 2014 г.

1259 журналисти от руски и чужди издания, радио и телевизионни канали са се акредитирали за отразяването на ежегодната пресконференция на руския президент Владимир Путин.  Очаква се много от тях да го попитат за срива на рублата.

Очаква се пресконференцията да продължи няколко часа.

Путин започна речта си оптимистично. “Безработицата е доста ниска… Както знаете, тази година имаме рекордна жътва… въпреки турбуленциите на финансовите пазари… приходите ще бъдат по-високи от разходите.” После отбеляза, че смъртността пада, а раждаемостта се качва. След това премина към това, което всички очакваха – кризата с рублата.

“Разбира се, ситуацията беше провокирана от външни сили, преди всичко.” Но призна, че Русия не е направила достатъчно, за да диверсифицила икономиката си в последните две десетилетия. “Нашата икономика ще превъзмогне сегашната ситуация. Колко време ще продължи това? Смятам, че около две години в най-лошия случай,” прогнозира президентът.

В момента тече частта с въпросите и отговорите, която при предишни случаи е продължавала с часове.

Можете да следите пресконференцията на живо тук.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=IVFEi-gTxr4[/embedyt]