Цяла седмица всички бяха луднали по „изчезването“ на Владимир Путин в периода 5-15 март. Френски международни анализатори се питат : „Можем ли да живеем нормално без Путин?“ Май, не! Най-смешното е, че от 8 март Барак Обама също „изчезна“, но никой не се сети да го търси. Испанският вестник „АВС“ изброи версиите за това какво би могло да му се случи на Владимир Путин. Варианти колкото си искаш: Алина Кабаева му е родила син и той е отишъл в Швейцария да го види, рак на простата, хванал грип, дискова херния, травма на гръбначния стълб. Не липсва и версията, че има психически срив от това, че е взел решение за анексирането на Крим и е изпратил войски в Украйна. Най-драматичното обяснение бе, че в Кремъл има преврат и Владимир Путин е свален. После се оказа, че превратът е „пълзящ“. Много се проточи във времето. И стана „пълзящ преврат“. Въпреки, че последните разследвания в САЩ показват, че Путин е би могъл да бъде вторият неразкрит стрелец при убийството на Кенеди. Както се вижда, никога не трябва да се губи окончателно надежда, че истината ще „блесне“ накрая. По този повод Владимир Путин каза: „Скучно се живее без клюки“. Испанският „АВС“ обаче стигна до извода – „ Ако няма здравословни проблеми, бившият съветски шпионин може да остане на власт до 2024 година“.Патрик Армстронг в  своята статия „ The Great Putin Disappearence“ от 16 май лансира хипотезата, че „Путин и неговият екип са измислили този „удар“ с изчезването на Путин, за да направят смешни „експертите“ и разни други от глобалните медии“. Както казват англосаксонците to make fools of themselves. Но какво се случи покрай това „изчезване“ на руския президент? Преди последния уикенд в Москва пристигна една група хора от Европа, включително и руските „лондонски олигарси“. Естествено тези, които нямат проблем да се върнат в Русия. Същият поток от хора със същия състав се върна в Киев от Европа и САЩ.

Стана известно, че руските „лондонски олигарси“ вече  имат проблеми с недвижимите си имоти и своите банкови сметки на Албиона. Предупреждение – или сваляйте Путин, или ще берете ядове с имането си! По-важно е друго. На 16 март изтече годишният срок, в който временно бе ликвидирано за САЩ понятието лимит на държавния дълг.

Сега пак са необходими пазарлъци с Конгреса. Паричната база на САЩ преживява поредното рекордно съкращение. Това означава, че проблемът с вдигането на лимита на дълга престава да бъде за САЩ само вътрешен проблем между заинтересовани лица. Рязкото падане на нефтените цени, задълбочаването на дълговите проблеми в Европа, охлаждането на отношенията с Русия правят проблема с финансирането на държавния дълг на САЩ сърцераздирателна драма. Бившият най-добър шеф на ФРС , известният Алън Гриспен си позволи да каже, че вижда в бъдеще събитие, което може много мощно да повлияе на пазарите и на състоянието на американската икономика. Той го свързва със срив на долара и рязко влошаване на благосъстоянието на обикновените американци. Лондон, който „има вечни интереси, но не и вечни приятели“, реши да се присъедини към Китай , към създаващата се Азиатска банка за инфраструктурни инвестиции. Последната има за цел да замени Световната банка и МВФ в бъдещата световна финансова система.  Ако добавим и изгражданата банка на БРИКС, в която британците имат косвено участие посредством ЮАР, усещането за янките е като на „американско влакче“.

САЩ остават извън играта. Затова Лондон отнесе критика от Вашингтон. В Москва на борсата вече е пуснат фючърс на валутния дует рубла-юан. В Украйна започнаха разпродажбата на земята. В Киев украинското Министерство на аграрната политика и продоволствие подготвя продажбата на ¾ от всички аграрни активи на държавата.Започва и мащабна приватизация на държавните предприятия. В ситуацията, в която се намира Украйна никой няма да даде реалната цена. Всичко ще се продава на безценица. Ще се облажи Марк Мобиус , шеф на инвестиционни фонд “ Franklin Templeton“, контролиран от банковата група Ротшилд. Той  владее 1/5 част от външния дълг на Украйна. Марк ще пазарува скоро на принципа „две за левче“. В това време американците прехвърлят в Полша комплексите на ПРО – Patriot. Руските военни окръзи , флотове, военни групировки в Абхазия и Армения са в движение. Официално обяснение- извънпланова проверка. Северният флот на Руската федерация търси подводници на НАТО за обезпечаване на сигурността на руските подводни ракетоносци. А те вече плават в открито море. В Калиниград прехвърлят ракети Искандер. В Крим са предислоцирани стратегическите ракетоносачи ТУ-22М.

На 18 март Върховната Рада на Украйна обяви Изтока за „окупирана територия“ и прие нов вариант на закона за особения статут на районите на Донбас. На практика, това е пълзящо преразглеждане на съглашенията от Минск-2 и рязко увеличаване на вероятността от възобновяване на военните действия между Украйна и Новорусия.

В същото време украинското правителство поиска от Руската федерация реструктуриране на дълговете. За какво става дума? Реструктуриране е опрощаване на част от дълга и намаляване на процентите върху оставащата част с едновременна отсрочка на изплащанията. Безумие! Да заявиш, че водиш война против Русия и едновременно да искаш от Русия да ти прости дълг от три милиарда долара? В същото време Киев заяви, че се готви да закупи от САЩ оръжие на стойност почти 3,8 млрд долара. По-ясно казано: „ Опростете ни три милиарда, защото за тези пари, които трябва да отидат за погасяване на заема, ние си купихме още оръжие, за да убиваме руснаците жители на Донбас“.

У нас постоянните „специалисти“ по-глобалните проблеми и „приятели на долара“ не излизат от сутрешните блокове и четат до втръсване връчените им опорни точки с цел увояване на поредния „зелен“ транш. Всички те обожават руския народ. Но ненавеждат тиранина, кръвопиеца, кагебиста Владимир Путин, който е дал заповед за инвазия на солдатите в демократична и просперираща Украйна. Около 90% от руския народ обаче подкрепя и обича своя президент Владимир Путин. И „пасиансът“ на агентите за влияние на САЩ при мислещите хора у нас не излиза. Очаровани остават само зомбираните. Все пак всички сме виждали един тип не особено интелигентни и грамотни хора, които мислят, че са по-умни от всички. Те могат да лъжат на поразия гледайки в очите и мислят, че този номер минава. И че всички им вярват.  Очевидно е, че сме в навечерието на подготовката на новина от глобално значение.  Ще има изненади. Било от Москва, било от Пекин или Вашингтон.

Сайтът defconwarningsystem.com е собственост на радиолюбител от САЩ, който денонощно със свои колеги следи военните радио-канали. На 16 март в 01.51 часа в понеделник той съобщи, че САЩ са повишили нивото на боеготовност до DЕFCON 3.DEFCON Warning System е частна структура, която контролира световните събития и дава оценки на атомните заплахи срещу САЩ. В мирно време стандартният протокол еDEFCON 5. При условие, че е обявен DEFCON 1 се очаква незабавна пълномащабнаатомна атака. По време на Студената война обявяването на ниво 1 е било еквивалентно на световна ядрена война. DEFCON 3 е обявяван само три пъти до този момент. Последният път – на 11 септември 2001 година. Преди това по време на корейската криза към средата на 1970-те и първия път при Войната на съдния ден /6 октомври 1973/. Това, че все още не сме я докарали до  DEFCON 1 не би трябвало много да ни успокоява.

Автор: Боян Чуков, списание А-specto

.