Почина руският актьор Лев Дуров

Народният артист на Русия и СССР Лев Дуров почина през миналата нощ на 83 години в реанимацията на Първа градска болница в Москва след продължително боледуване.

Предишният ден на актьора била направена спешна операция, след която той в изключително тежко състояние е бил вкаран в изкуствена кома. Въпреки всички усилия, лекарите не са успели да го спасят, съобщава LifeNews.

Дуров прекара последните две седмици от живота си в болница. На няколко пъти е бил местен от отделение в отделение заради резките промени на състоянието му. В началото актьорът е бил хоспитализиран с диагноза инсулт, но след няколко часа му е поставена диагноза остра сърдечна недостатъчност.

Известно време Дуров е бил в състояние на клинична смърт, но лекарите са успели да го върнат в съзнание. Но седмица по-късно актьорът е развил бронхопневмония. А заради дългото време, прекарано в неподвижно състояние в кръвоносните съдове на възрастния мъж са се образували тромби.

Лев Дуров е един от най-талантливите руски актьори, изиграл над 200 роли в киното и още толкова в театъра, където има изяви и като режисьор.