Посолствата на Русия в Исламабад и Кабул приемат мерки за освобождаване на руския гражданин

Посолствата на Русия в Исламабад и Кабул поддържат тесен контакт с пакистанските и афганистанските власти с оглед да бъде освободен руският гражданин, пленен от бойци на талибанското движение. Това се съобщава в коментар, разпространен днес от руското външно министерство, предаде ТАСС.

В афганистанската провинция Логар аварийно кацна вчера пакистански хеликоптер Ми-17, пътувал за Русия поради нужда от ремонт, припомнят от ведомството.

„Членовете на екипажа са пленени от бойци на талибанското движение. Сред тях е руският пилот С. К. Севастянов, роден през 1956 г.“, се казва в коментара.

„Проверяваме посочената информация. Посолствата ни в Афганистан и Пакистан поддържат тесни контакти с местните власти с оглед да се вземат всички възможни мерки за освобождаване на руския гражданин“, отбелязаха още в министерството.

По-рано се появи информация, че поради техническа неизправност вертолетът е извършил аварийно кацане в района на Мати в окръг Азра. След това машината е започнала да гори, но въпреки това всички членове на екипажа – шестима пакистански военни и един руснак – не са пострадали, но са били пленени от бойци от един от отрядите на действащите в провинцията талибани.