Последните минути на загинал в Дома на профсъюзите

На 15 май, в четвъртък в мрежата се появи видео, на което е запечатан моментът, в който е запален Домът на профсъюзите в Одеса. Именно там на 2 май привържениците на федерализацията се опитваха да се спасят от бандеровците.

„Това е всичко, вече съм при своите”, казва човекът, който снима случващото се. След това към прозорците започват да хвърлят бутилки със запалителна течност. След това записът прекъсва…

Това са и последните думи на автора на видеото: той така и не успява да се спаси от горящата сграда.

http://www.youtube.com/watch?v=MbDrp7VLGAo

Припомняме, че по официални данни, жертвите на трагедията в Одеса са 48. На 15 май украинската милиция публикува официалните сведения за причината на смъртта на хората на 2 май, според които голяма част от жертвите – 32 души – са загинали от задушаване при пожара, 6 човека са били простреляни, а 10 души са скочили от прозорците по време на безредиците.

Очевидец:„Ние просто се задушавахме”

Разказите на очевидци на трагедията в Дома на профсъюзите са по-страшни дори от снимките на овъглените тела. Как може едни хора да се радват на това, че хората горят живи? Думите на очевидците при откриването на ранените и загиналите дори не са за преразказване.