Порошенко призова украинската армия да се готви за „сдържане“ на Русия

Порошенко призова украинската армия да се готви за „сдържане“ на Русия

Публикувано от:

По време на реч в Харковския университет на въздушните сили украинският президент Петро Порошенко каза на военните да се готвят за „сдържане“ на Русия. Това се съобщава в официалния сайт на украинския президент, предаде РИА Новости.

„Военната ни авиация по своето предназначение, огнева мощ и далекобойност трябва да стане онази сила, която заедно с другите съставни части на отбраната да осигури сдържането на агресивните амбиции на Русия, да бъде способна да нанася адекватен удар по всеки агресор“, каза Порошенко.

Украинският президент също така посочи, че през 2016 г. са били отпуснати 2,5 млрд. гривни (175 млн. лв.) за модернизацията на украинската авиация – за ремонтиране и усъвършенстване на самолети и хеликоптери.

„Това ще позволи на армията да получи след ремонта 50 летателни средства с възстановена боеспособност: 35 самолета, останалото – хеликоптери“, каза Порошенко.

По-рано украинският държавен глава неведнъж е заявявал колко силна е украинската армия, която по думите му ще спре най-голямата армия на континента и да върне две трети от територията на Донбас, допълват от РИА Новости. От Държавната дума на Русия заявиха, че подобни изказвания имат за цел да компенсират липсата на успехи в политиката на Порошенко.