Полски депутат от Европарламента ще посети Крим

Полският депутат от Европарламента, основател на редица евроскептични партии Аняш Корвин-Микке разказа пред в. „Известия“, че планира да посети Крим, предаде РИА Новости.

През юли Крим посети делегация от десет френски депутати. След това в медиите се появи информация, че депутати от Италия, Португалия и др. страни също проявяват интерес да посетят полуострова. В подкрепа на руската външна политика се изказват евроскептиците от много страни, сред които френският Национален фронт, Партията на независимостта на Великобритания, гръцката „Сириза“ и италианската Северна лига.

„Смятам посещението на френските депутати в Крим за правилна стъпка, тъй като това признава днешния правен статут на Крим, че полуостровът наистина е влязъл в състава на РФ. Аз съм за такова посещение и ще се постарая да го осъществя, но, за съжаление, съм зает до 25 октомври в предизборната ми кампания“, каза полският депутат, като добави, че ще обсъди възможността за посещението в Крим с колеги.

„Нашата партия разглежда Русия като силен противовес на ЕС. Бихме искали по-активно да развиваме търговските контакти с Русия и Китай… Трябва да има икономическа експанзия на Полша на Изток, а не на Запад“, каза депутатът.