Подпалването на сгради и хора се превръща в норма в Украйна

Подпалването на сгради и хора се превръща в норма в Украйна

Публикувано от:

Националната гвардия на Украйна (НГУ), задействана в спецоперация срещу привържениците на референдума в югоизточните региони на страната, обяви своите загуби от вчерашния ден (9 май) – един загинал и четирима ранени в резултат от „прочистването“ на град Мариупол от проруски активисти и привърженици на федерализацията. Сформираната през февруари армия НГУ от доброволци и представители на нацистки организации, офицери в запас и бивши охранители, съобщи, че изтегля своите подразделения от града. Днес, на 10 май отново е имало престрелки и обстановката в Мариупол (Донецка област) остава силно напрегната, макар силите на НГУ да са изтеглени от епицентъра на събитията.

На 9 май в Мариупол навлязоха подразделения на украински военни сили с бронирана техника. Те се опитали за вземат под контрол сградата на градското управление на МВР. По-рано очевидци разказаха, че бойците от Националната гвардия са обстреляли сградата с минохвъргачки. Киевската хунта подпалила сградата на местното управление на МВР, в която се намирали служителите на реда, отказали да стрелят по свои сънародници. За да се спасят от огъня, милиционерите са скачали от прозорците, съобщават от РИА Новости. „Милицията на Мариупол винаги е била с народа и никога не би застанала срещу него“, споделят мариуполци.

Националната гвардия стреля по мирни безоръжни жители, които се събрали в центъра на града, за да отбележат Деня на Победата – 9 май. Наглостта и безочието на нацистите няма граници – под обстрела им попаднали жилищни сгради и дори коли на „Бърза помощ“. Няколко невъоръжени жители на града, се опитали да спрат танковете с голи ръце, но по разбираеми причини, опитът им е бил безуспешен. Военните имали дързостта да стрелят по обикновени и нищо не подозиращи минувачи. Хунтата се опита да повтори одеския сценарий – това е очевадно.

В резултат на настъплението на града, датата 9 май в Мариупол се превърна в „Кървавия 9 май“ и обозначи още една гореща точка на територията на Украйна. Оказа се, че подпалването на сгради с хора и избиването на мирни граждани, се превръща в норма в тази страна, чиито и. д. управляващи наричат привържениците на федерализацията – „сепаратисти“, а убийците им (военните украински сили)– герои на Украйна.

Само за един ден по неофициални данни, на 9 май, в града са загинали около 50 души, от които 20 са проруски активисти, а останалите – мирни граждани. Загубите при украинските силовици са значително по-малки. От заснетите видеа се вижда, как военните стрелят по хората на улицата, събрали се да честват 9 май – Деня на Победата над фашизма. На видеата се вижда, че местните жители нямат оръжие, че са обикновени граждани, които гонят нападателите си не с какво да е, а с думи и вдигнати ръце, в знак на безоръжност.

Цинизмът на киевските власти е безграничен, Западът продължава да обезценява и премълчава насилието над рускоезичното население в югоизточна Украйна, а с това и възраждането на фашизма. Западните политици се държат така, сякаш  в Славянск, Краматорск, Одеса, Мариупол и други югоизточни украински градове нищо особено не се случва.  Киев и Запада настоятелно продължават да наричат мирните граждани и опълченците от отрядите по самоотбрана на регионите и Народното опълчение на Донбас – „сепаратисти“. И тук си спомняме думите на Турчинов, който буквално преди три седмици категорично заяви: „Сила срещу мирни граждани никога не се е прилагала и няма да се прилага“… Поредната лъжа на новото временно правителство в Киев. Именно поради тази причина, Югоизтокът на Украйна не вярва на нито една дума на новите власти и бърза да проведе референдум, а единственото им желание е да живеят мирно, на руския език да бъде върнат статута на втори държавен език, да имат право на избор, свобода и да не воюват с никого…

На тези кадри няма да видите нито един въоръжен човек от местното население, но за киевските власти те са терористи, сепаратисти и престъпници:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=35yisAfq8e8[/embedyt]

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=8levXLq6fjk[/embedyt]

Мариупол2

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=vkjdlPDzmdA[/embedyt]

Проруски “сепаратисти” спират танк с голи ръце:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=MhfPkHvFBvE[/embedyt]