Повече от 2 800 украински бежанци са потърсили медицинска помощ в Русия

Повече от 2 800 украински бежанци са потърсили медицинска помощ от началото на работата на пунктовете за временно настаняване в граничещите с Украйна региони на Русия, предаде РИА Новости, позовавайки се на представител на руското министерство на извънредните ситуации. 
По думите му, в момента в тези пунктове работят екипи от медицински специалисти, сред които педиатри и психолози. Всички бежанци се преглеждат от медицинския персонал. „За този период медицинска помощ са потърсили над 2800 души, от които около 1300 деца”, каза той и добави, че повече от 360 души са били хоспитализирани, от които над 200 деца. В момента на стационарно лечение са 255 души. 
За прием на бежанци в Южна и Централна Русия са създадени близо 220 пункта за временно настаняване, включително палаткови лагери. В момента в тези пунктове се намират 11 100 души, от които 5400 деца. 
Заместник директорът на Федералната миграционна служба на Русия съобщи, че 2712 украински бежанци са получили временно убежище на територията на Русия, статут на бежанци са получили 250 души.