Песков: Информацията за оставката на Медведев е спекулация

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече обичайни „упражнения на политолозите“ и не заслужаващи внимание спекулации съобщенията в медиите за предстоящите промени в руското правителство, включващи и оставката на премиера Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.

„Упражненията на тема „предстоящата оставка на правителството“ не са нови, както в политическите кръгове в Русия, така и извън страната“, каза той.

„Ние знаем, че те всичко гадаят със завидно постоянство, в по-голяма или по-малка степен на увереност предричат оставката на отделни членове на правителството, целия кабинет, премиера и т.н.“, отбеляза Песков.

„Тези спекулации са толкова постоянни, че престанаха да се възприемат като заслужаваща вниманието информация“, заяви още говорителят на руския президент.

Той също така опроверга възможността кадровите промени в правителството на Русия да се осъществяват с цел да се подобрят отношенията на РФ със западните страни.

„Президентът Путин неведнъж е демонстрирал, че имайки константен такъв конструктивен подход (към отношенията със западните страни), Русия не възнамерява да прави каквото и да било вътре в страната, за да угоди някому отвън“, подчерта той. „Затова подобно поставяне на въпроса е далеч от действителността“, добави Песков.