Пепа Рашева: САЩ налагат нова форма на фашизъм (превод от руски)

През изминалата неделя, 01 март 2015 год. в столицата на България се проведе  вече 4-ти по ред митинг-шествие „България – ЗОНА на МИРА”, организиран обществено движение Гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света”.

В началото на февруари българският народ започна усилена борба за излизане на страната от НАТО и за изгонване на нато-американските бази от територията на България. Митинг-шествията се провеждат всяка неделя и ще се провеждат до като правителството изпълни исканията на протестиращите.

За пореден път пред сградата на Президента на Република България в София се събраха хиляди хора, независимо, че тези дни в България  има 4 почивни дни  по случай националния празник 3-ти март и много хора заминават от столицата в провинцията. Но най-отговорните хиляда българи никъде не заминаха. Хората излязоха на улицата, разбиращи важността на каузата „България – ЗОНА на МИРА!”, разбиращи, че на тях се пада отговорността да запазят мира за своите деца и да спрат желанието на НАТО–САЩ да разпалва нова световна война! „Кой, ако не ние?”- казват те сами за себе си!

Високия морал и дух на българския народ го прави единен винаги, когато става въпрос за национални, надпартийни каузи като съхранението на природата, мира и децата. В такива случаи този народ проявява невероятна твърдост и непримиримост.

За това пред лицето на новата война, заплашваща целия свят, българският народ сплоти своите редици и открито излиза против членството на България в НАТО! Против разположените бази на НАТО на територията на България! Против разполагането на команден център на НАТО . Против войната в Украйна! В подкрепа на ДНР и ЛНР! В памет на жертвите на така наречените „антитерористични операции” в Донбас, където в резултат на военните действия загива невинно местно рускоезично население, загиват ДЕЦА!

Митинга по традиция започва пред сградата наПрезидентството на България, където българския народ твърдо заяви: ако правителството и президента не послушат гласа на народа си, то са длъжни да подадат оставка!

След митинг пред президентството българите както винаги се построяват в колона и се движат по централните улици на София до зданието на Народното събрание, което се намира срещу паметника на Цар-Освободител, издигнат в чест на руския император Александър II, който е освободил България от османско владичество в руско-турската война през 1877-1878 година.

Най-отпред на колоната протестиращите носят огромен български флаг. В ръцете си носят знамена на България, Русия, ДНР и ЛНР, георгиевско знаме и георгиевски лентички. Носят знамена на партии и организации. Също така всички участници носят на гърдите си бяла лента с надпис „Посланик на мира” и печат с буквата Ѣ, около която е изписано”България – ЗОНА на МИРА”

Хората носят плакати с надписи „НАТО – ВЪН от България!” България – член на НАТО против волята на народа! Колонизатора, вън от България! Вън НАТО от Европа! Европейски съюз – колония на САЩ! Варварските американски бази вън от България! Стоп на убийствата! САЩ  се бори до последната КАПКА българска, румънска, украинска, полска, латвийска, литовска и естонска КРЪВ! България иска мир с Русия! Не на войната с Русия! Не на външния дълг в размер на 27 милиарда лева(повече от 13 милиарда евро)който правителството иска да използва за война срещу Русия! Не искаме да вземем външен дълг за война срещу Русия! България – зона на мира!

Появиха се и нов лозунг: Долу лакеите на американския империализъм!”,”Липсата на работа е равносилно на липса на свобода”,” Външния дълг от 16 милиарда лева при лихва 10% за 7 години се превръща в 32 милиарда лева”,”Добре дошли в Гърция и Еврозоната!”

По време на шествието за МИР звучаха български и руски патриотични песни.

На площадката в подножието на паметника на Цар Освободител, срещу Народното събрание се провежда заключителен митинг. За пореден път българския народ заяви пред зданието на Парламента своите искания:

1.Незабавно излизане от агресивния военен блок  НАТО.

  1. Прекратяване на договорите за намиращите се нато-американски бази на територията на България,

3.Не разрешаваме присъствието на военен команден център на нато не само в София, но и в който и да е град в България.

4.Обявяват  България за ЗОНА на МИРА!

Протестиращите изразиха надежда за помощ и по-бърза реакция от страна на Президентите на държавите –членки на ЕС,Евразийски съюз, БРИКС, Иран, Сирия и Сърбия, до които те отправиха Декларация още на 8 февруари 2015 година. В тази Декларация те се обръщат с молба да се създаде Международна организация миролюбивите нации, която да разобличи престъпленията против човечеството, извършени от НАТО и да разформирова този агресивен блок.

Протестиращите  са категорични, че българският народ не признава изкуствения дълг, в които вкарват България под диктовката на МВФ , ЕЦБ ( европейска централна банка) и СБ, които са  институции на САЩ за финансово колонизиране на света.

Шествието поиска  незабавната оставка на правителството и президента  като ги обявяват за поредната колониална администрация в България, която се явява марионетка на САЩ действащи в ущърб на народа си  и за унищожението на България. Хората смятат, че заемът, с който натоварват българския народ е за да финансира войните на САЩ, които водят по целия свят, а управляващата върхушка в България ще вземат тлъсти корупционни такси.  Протестиращите заявяват, че не са съгласни САЩ да водят война с Русия до последния българин, до последния украинец и до последния европеец.

НАТО вън от България! Прекратете въвличането на България във войните на НАТО-САЩ! Варварските американски военни бази ВЪН от България! СТОП на въвличането на България във войните на САЩ срещу народите по целия свят! НАТО- фашисти, световни терористи!Такива и много други призиви звучаха  в българската столица.

Протестиращите дружно осъдиха позицията на западните лидери, които изказаха своите съболезнования по повод убийството на олигарха Борис Немцов, обвинявайки за смъртта му Владимир Путин. Те считат, че това е очевидна провокация на Запада, който желае да създаде безпорядък в Русия и да повтори украинския сценарий. Те изразиха мнение, че убийството на Немцов трябва да послужи като предупреждение на управляващата върхушка на България. Именно така в крайна сметка САЩ се разправят със своите лакеи.

Шествието бе отново широко подкрепено от различни организации, както партийни, така и непартийни, български писатели, поети, предприемачи, бивши и настоящи депутати. Сред знамената се виждаха дори флаговете на спортни клубове. Изключително пъстро, разнообразно и в същото време единно множество хора, събрани в името на една свята кауза-против надвисващата НАТО-вска опасност за мира на цялата планета.

Протестиращите изразиха благодарност на медиите от Русия и Сирия, благодарение на които  информацията за антинатовската борба на българите достигна до всички точки на земното кълбо и до организаторите заприиждат поздравления от десетки държави.

И не само това.

Организаторите на митинг-шествието „България- зона на мира” получават съобщения, че разбирайки за протестите срещу НАТО в България, на 28.02.2015 г. хората от   Германия. Швейцария, Италия и даже в  Полша, са излезли на митинги против НАТО, обявяват се срещу нато-американската агресия в Украйна и изказват подкрепата си за Донбас.

Медиите в България вече не могат да скрият съществуването на това грандиозно мероприятие, но продължават усилено да манипулират обществеността по други начини. Така например те старателно крият кой е истинския организатор, както и точната кауза. На тяхно място изписват имената на удобни личности и подменят исканията на протестиращите с несъществуващи такива.

Примерно в няколко от централните емисии излезе новина, че уж протестиращите искали незабавна отмяна на поетите ангажименти с НАТО относно Украйна и хуманитарен коридор за гражданите с български произход.  Друг вид подмяна, е че координационния център на НАТО не е проблем, стига да не бъдел в населено място.

Организаторите на шествието категорично отхвърлят да са имали такива  искания и алармират за опита за подмяна. Явно това е удобна някому. Според тях такива и други манипулации са пуснати в ход за да отклонят вниманието  от истинската кауза и истинските организатори, които ясно личи ,че не са удобни на властите и защото това обществено движение Гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света” не може да  бъде поставено под контрола им.

Организаторите са осведомили абсолютно всички медии и са ги помолили да бъдат коректни в представянето на събитието, но те продължават да лансират своите си „версии” и  излиза така, че дори медия като БТВ  не знае името на организатора на митинт-шествието „България – зона на мира”!

Между хората се говори, че причината за медийните манипулации е страх да не би от обикновените хора да се сформира нова политическа организация, върху която САЩ  не може да упражнява контрол.

 

Наближава голям празник за България, 3-ти – Денят на Освобождението на България от турско робство. Този празник стана възможен благодарение помощта на  руските войски, които са помогнали на България да извоюва свободата си. Този празник е един от най-важните за България. За това на 1 март в подножието на паметника на Цар Освободител, издигнат в чест на руския император Александър II, освободил България от османско владичество в руско-турската война през 1877-1878 година, един от организаторите на митинг-шествието призова „Братя българи, нека застанем на колене в знак на признателност към нашите братя по дух и по кръв, нашите руски братя, нека коленичим с едноминутно мълчание  в знак на признателност към подвига на нашите деди!” Всички протестиращи коленичиха за 1 минута в мълчание.

 

Организаторите заявиха, че днес България и цяла Европа са изправена пред нова битка  и им предстои на ново да извоюват своята Свобода от световния империализъм в лицето на САЩ – НАТО и ще се борят до Победа.

Деньо Павлов, един от организаторите на обществено движение Гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света” и един от организаторите на митинг-шествието „България – зона на мира”,сподели с нашия кореспондент своето мнение за състоялата се акция. Интервюто на български с Деньо Павлов можете да видите тук  https://www.youtube.com/watch?v=ANqEQjgeHoA

– Какая цель сегодняшнего протеста?

– Цель сегодняшнего протеста показать США – террористу номер одно в мире и колонизатору номер одно в мире, что Болгария, находящаяся 25 лет под так называемой „американской демократией“, колонизирована и оккупирована США. Чтобы показать, что в следующие 25 лет мы не позволим им грабить Болгарию и пользовать ее как плацдарм для военной структуры НАТО для нападения и захвата других государств. Чтобы сказать „Вон, НАТО, из Болгарии! Вон НАТО-американские базы из Болгарии! НАТО-вский центр не может быть построен в Болгарии! Мы объявляем Болгарию зоной мира!

– Мы обращаемся к болгарским политикам: „Посмотрите, что делают политики в США, что делают управляющие партии США? Выполняют национальную программу и политике США, которая состоит в колонизации и захвате ресурсов всех государств в мире. Посмотрите, что делают управляющие партии Англии. Правят то же самое. Служат колониализму Англии, который вот уже 200 лет занимается одним и тем же – ограблением богатств других государств и ищут различные формы для их колонизации.

– Самая новая форма их колонизации называется глобализацией мира. Мы хотим, чтобы болгарские политики всмотрелись в политиков Англии и США, и чтобы они начали делать то же самое, при этом защищая болгарские национальные приоритетные интересы в качестве ведущих. Чтобы они дали пример и поддержку всем другим государствам, которые хотят работать на благо своих национальных приоритетных задач.

– Поэтому мы присоединяемся к Донбассу, к Донецку. Потому что они борются за Справедливость, за порядок. И они не согласны с тем, чтобы их колонизировали так же, как колонизирована Болгария, как почти вся Европа, как почти весь Близкий Восток и др. Мы поддерживаем политику России, потому что мы видим, что Россия хочет представить одну новую политику: ЗА суверенитет России и ЗА суверенитет государств во всем мире.

– Мы поддерживаем Россию, т.к. это будущее всего мира и всей планеты. Это самая новая задача, которая должна быть выполнена в новом тысячелетии. И мы верим, что это произойдет, и Россия превратится в одну ведущую глобальную геополитическую силу, которая даст очень хороший пример и хороший толчок всем другим государствам к отстаиванию своего суверенитета. И тогда на планете воцарится мир, справедливость. Новый мир!

– Что Вы думаете о внешнем долге, за взятие которого уже проголосовало Правительство?

– Внешний долг, за взятие которого Парламент и Правительство проголосовали, все это сделано по распоряжению Всемирного банка, Федерального резерва США и Центрального европейского банка, которые являются финансовыми институтами для колонизации и ограбления государств в мире. Мы категорично дистанцируемся от этого решения. Не принимаем его, не признаем. И этот долг мы объявили ненавистническим долгом.

– И мы объявили это правительство марионеточным, которое обслуживает колонизаторов. И целью этого долга является официально поставить Болгарию в положение искусственного дефолта. Официально уничтожение всей финансовой структуры Болгарии и получение коррупционных такс и т.п. Но не для развития Болгарии. Поэтому мы категорично против этого долга.

– Болгария богата природными ресурсами. Мы выступаем ЗА то, чтобы остановить грабеж Болгарии колонизаторами. Когда мы остановим этот грабеж, то появятся и деньги. Болгарских денег – много миллиардов. 30 миллиардов долларов каждый год перекачивают себе американцы, англичане и другие их партнеры из Болгарии посредством концессий и приватизаций западными банками и многими другими структурами для колонизации и ограбления.

 

Пепа Рашева – един от организаторите на общественото движениеГражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света” и един от организаторите на митинг-шествието „България – зона на мира”.

Интервюто на български с Пепа Рашева можете да видите тук https://www.youtube.com/watch?v=CcnNSnq2KoA

– Сегодня мы выходим уже четвертый раз на Национальный митинг-шествие „Болгария – зона мира!“, и я категорично заявляю, что я против того, чтобы Болгария была включена в грабительские завоевательные войны США, которые они развязали по всему земному шару. Я против того, чтобы эту войну США вели чужими руками до последнего болгарина, до последнего украинца и последнего европейца.

– Я против того, чтобы Болгария платила за эти войны, втягивая нас с грабительские долги, как это происходит сейчас – 16 миллиардов левов (8 миллиардов евро). И я обвиняю наше Правительство и Президента в национальном предательстве. В политике, которая ведется исключительно во вред болгарскому народу и в пользу чужих интересов, которые ничего общего с болгарскими интересами не имеет. В пользу интересов США.

– Поэтому я им говорю, что они должны подать отставку. И уступить свои посты людям, которые могут отвести Болгарию по дороге с развития. Ясно, что сейчас на них оказывает давление Международный валютный фонд, Всемирный банк и Европейский центральный банк, чтобы они взяли этот валютный займ. А это, в сущности, институты США, с помощью которых они финансово колонизируют мир.

– А мы сегодня уже 4-ый раз говорим всему миру, что мы хотим, чтобы Болгария немедленно вышла из НАТО. Мы хотим немедленного прекращения договоров о НАТО-американских баз, которые находятся на территории Болгарии. Категорично отказываемся принять, чтобы здесь построили координационный центр НАТО, независимо в какой точке Болгарии. Мы против этого. И объявляем Болгарию зоной мира!

– Приближается Третье Марта – один из самых важных праздников для нашей Родины – Болгарии, и я хочу громко крикнуть нашей братской России: „Спасибо, Россия, мы помним историю!“. Но сегодня Болгарии и всему человечество предстоит отвоевать одну НОВУЮ ПОБЕДУ. Это победа над новой формой фашизма, которую проявляют США по всему Земному шару. Так что мы продолжаем бороться до полной Победы!

Невяна Попова, България

http://bgzemia.blog.bg/politika/2015/03/04/pepa-rasheva-sasht-nalagat-nova-forma-na-fashizym.1343164