От днес Варна става домакин на „Дни на руската култура“

Във Варна ще се проведат Дни на руската култура, пише Moreto.net. Събитията ще се проведат в периода от днес до 18 юни. Организатори на културната проява са „Организация за дружба и сътрудничество с балканските народи“ – Русия и Руският културен фонд.

В програмите участват руски ансамбли – лауреати на международни конкурси и фестивали с техните художествени ръководители, Сергей Колесников – заслужил артист на Русия, телевизионен водещ, изпълнител, и руските художници, членове на творческия съюз „Изкуство без граници“ – Любовь Михайлова, Евгений Бойко, Туман Жумабаев, Ирина Поцелуева ( Плеханова ), Владимир Луговик, Алексей Малых и Евгений Малых.

Днес от 19 часа в зала Пленарна на община Варна ще се състои концертът на Сергей Колесников. Програмата включва и дарение на книги от Руски фонд на културата в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ на 16 юни от 15 часа. В 18:30 часа в зала 8 на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ ще бъде открита изложба „Славянски мост“, съобщават още организаторите.

Програмата продължава на 18 юни от 19:30 часа с концерт на ансамблите ансамблите „Фантазия“, „Премиера“ и „Солнцеворот“, както и със специалното участие на Сергей Колесников в Летен театър – Варна.