Отношенията между Русия и Ватикана са на много високо равнище, заяви кардинал Паролин

Руско-ватиканските отношения се намират на много високо равнище. Това заяви днес държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин на среща с руския външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС и БТА.

„Бих искал да подчертая, че двустранните ни отношения се намират на много високо и позитивно равнище“, каза Паролин и изрази надежда, че разговорите с шефа на руското външнополитическо ведомство ще осигурят на страните възможност за сверяване на часовниците и укрепване на двустранните връзки.
Кардиналът отбеляза, че това е първото му посещение в Русия, благодари за поканата и посочи, че очаква с вълнение насрочената за утре среща с президента на федерацията Владимир Путин.

На разговора си утре в Сочи Путин и Паролин ще обсъдят ключови въпроси от руско-ватиканските отношения, включително в политическата и културно-хуманитарната сфера. Предвидено е също да разменят мнения по актуални теми от международния дневен ред, свързани най-вече с положението на християните в Близкия изток и Северна Африка, ситуацията в Сирия и положението в Украйна, информира днес пресслужбата на Кремъл.