Отново стрелба в Славянск

Артилерийска стрелба е започнала в центъра на Славянск, Донецка област, от страна на украинските военни, предаде ИТАР-ТАСС.

По-рано изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов заяви, че киевските власти са готови за финалния стадий на операцията в югоизточната част на страната. Според Турчинов, армията е готова да проведе чистка в Донецка и Луганска области и да осигури там провеждането на президентските избори на 25 май.

През нощта срещу вторник украинските военни откриха артилерийска стрелба в жилищните райони на Славянск и в селата Семьоновка и Андреевка, в резултат на което бяха разрушени няколко къщи.

През нощта срещу сряда под обстрел бяха централните улици на Славянск. Според представителя на опълчението в града, в резултат на стрелбата са пострадали трима души, като двама от тях са в тежко състояние.

В същото време, в Западна Украйна призованите на военна служба откупуват службата си в Донбас за сумата от 500 долара, според Вести.ua.

Съобщава се, че от военните комисии отхвърлят обвиненията в корупция. От правоохранителните органи потвърждават, че в последно време са зачестили случаите на взимане на подкупи.

В началото на май изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов подписа указ за частична мобилизация на населението. Според документа, мероприятията по мобилизирането ще се извършват на територията на всички административно-териториални единици на страната.