Откриха череп с формата на яйце от преди 4000 години

Скелет, който бил намерен на място, известно като Руския Стоунхендж, събуди нови предположения за наличието на извънземни посетители на земята.

Удълженият череп, леко наподобяващ формата на яйце, засилил предположенията на изследователите на НЛО, че извънземните някога са били на Земята.

Археолозите обаче настояват, че има разумно обяснение на това защо скелетът, който е принадлежал на жена от 4000 г. пр.н.е., изглежда удължен.

Те посочват, че племето, което е живяло в Аркаим близо до днешния град Челябинск в Централна Русия, пристягали главите си, за да ги направят безформени.

Изследователите на НЛО оспорили това твърдение и заявили, че ако е вярно, това е просто начин за имитиране на черепите на извънземните гости.

Това, което не подлежи на съмнение е, че черепът е значително удължен и, според експертите, е на жена, която е била част от племето.

http://www.youtube.com/watch?v=wAvs_2HH1P8

Изследователят Марина Макурова потвърдила пред руската информационна агенция ТАСС: „Намерихме един добре запазен скелет. Не изключвам възможността скелетът да принадлежи на жена от племето сармати, които са живели на територията на днешна Украйна, Казахстан и Южна Русия. Черепът ѝ е удължен, защото това е било практика в племето – да пристягат главите на децата си с въже. Явно е било традиция в племето“.

Тя отказа да коментира спекулациите, че това е скелет на извънземно и заяви, че в момента все още работи по теориите за това защо племето е имало такава традиция, но все още причината не е открита.

Това е просто още една от тайните на Аркаим, известен още като Руския Стоунхендж, за който се смята, че е построен около 4000 г. пр.н.е.

Учените, които публикуваха снимките на най-новото грандиозно откритие на хуманоид, приличащ на извънземно, казват, че тялото е най-вероятно от втори или трети век след Христа.

Археологическият обект Акраим е бил открит през 1987 г. и е важен обект за проучване от бронзовата епоха, тъй като в него са направени зрелищни открития.

Освен че е примитивна астрономическа обсерватория, мястото е било и село, укрепено с две големи каменни кръгли стени.

Източник: www.fbr.bg