Отворено писмо от една българка, живееща в ЕС

Уважаеми читатели и приятели, представяме на вашето внимание  писмото на Ивелина Йорданова. Тя е българка, почти 8 години живее в Дания, в момента учи психология в университета в Олборг.  Писмото,  получено днес на  редакционната ни поща, го публикуваме без редакция:

„Уважаеми русофили!

Пиша ви тези редове по повод новината, че Южен Поток се преустановява. Няма да се впускам надълго и нашироко да обяснявам колко пагубно е това за държавата, нито и колко ме е срам от управляващите политици в момента. По-скоро бих искала да споделя с вас дълбокото си убеждение, че срещу това национално предателство трябва да се реагира. Като Национално Движение си мисля, че бихте могли, а и трябва, да намерите начин и форма, за да изразите протеста си от това. Моля ви!

Също бих искала да знам, как, дори и от Дания, бих могла да участвам в подписка или каквато и да е друга форма на протест.

Толкова ми е обидно заради тази проевропейска политика, която ни води към разруха. Да, аз живея от дълго време извън България (при това не зле) и точно на базата  на  емигрантският ми  опит заявявам това – членството ни в НАТО И ЕС погубва страната ни.

Ако поне един политик обича България, да милее за нея, поне малко, тогава България ще е различна.

Аз не вярвам в тези глупости, че сме прост народ и овце. Смятам, че сме способна нация и хората, тези от нас, които са извън България, го доказват. Затова трябва да отвърнем с достойнство на опитите на ЕС и САЩ да ни манипулират и скарат с Русия. За мен нещата стоят така: ЕС и САЩ идват в България с политиката си на доминиране и празни обещания, а Русия подават ръка за реален бизнес.

Набързо предадох основното, което ме тревожи тия дни и се надявам, да заемете достойна и реална позиция по отношение на случващото се!

С уважение, Ивелина Енева Йорданова.“