Опълчението няма да спазва примирието на Порошенко

Опълчението няма да спазва примирието на Порошенко

Публикувано от:

Главнокомандващия на опълчението на Донецка народна република Игор Стрелков заяви, че опълченците няма да спазват примирието, обявено от президента Порошенко, като съобщи за последните събития в конфликтната зона, предаде РИА Новости.

„Във връзка с това, че командването на украинските военни така и не се опита да влезе в каквито и да било преговори с командването на опълчението на ДНР, обявеното от Порошенко едностранно примирие – няма да се спазва от опълченците. Бойните действия срещу украинските окупатори ще продължат докато украинските бойци не се изтеглят от територията на Новорусия.

В нощта на 21 – 22 юни, в района на градовете Славянск, Лисичанск, Северск, Краматорск, Дружовка и Константиновка бе запазено относително затишие. Около 23 часа на 21 юни имаше престрелка с използване на едрокалибрена картечница в района на Славянск. Рано сутринта на 22 юни подразделенията на опълченците нанесоха удари по позициите на противника разположен в планината Карачун, откъдето постоянно обстрелва града с миномети. В резултат на това бе ударена една минометна позиция и едно минометно гнездо.

Също така, в нощта подразделението на Константиновска рота на Краматорския батальон атакува разузнавателната група 24 на механизираната бригада на противника в района на блокпоста до населеното място Октябърски. В резултат на боя са убити 3 украински военни, от наша страна има 1 ранен опълченец с леки ранения. На останалите участъци отрядите на опълчението на ДНР продължиха да водят разузнавателни мисии и да укрепват позициите си, както и да попълват редиците си с непрекъснато идващи доброволци”, докладва Стрелков.