Опасност от нови взривове около горящата петролна база в близост до Киев

Пожар е обхванал всички 17 резервоара на петролната база „БРСМ-нефт“ в украинското село Крячки, разположено в близост до Киев, предаде РИА Новости. Има опасност от разпространение на огъня към разположена в съседство петролна база, съобщава местната телевизия „112″.

„Огънят е обхванал всички 17 цистерни, които се намират на тази територия. Всички присъстващи са отведени на 600 метра разстояние заради опасността пожарът да се разпространи към разположени в близост около десет цистерни на друга компания. Във всяка от тях се намират по 5000 тона гориво и съществува опасност от взрив“, посочва медията в свой репортаж.

Междувременно, телевизия „1+1″ съобщава, че в близост до горящите резервоари преминават газопроводи, които също може да се взривят.

Пожарът избухна в понеделник вечерта. По предварителни данни в резултат на пожара е загинал един човек, а петима са пострадали. Тази сутрин спасителите съобщиха за взрив. Заради пожара е мобилизирана Националната гвардия. По данни на МВР, сред вероятните причини за пожара е техническа грешка в работата с петролни продукти. Полицията изяснява причините и обстоятелствата около произшествието.