Ноам Чомски: САЩ стоят зад Ислямска държава

Ноам Чомски: САЩ стоят зад Ислямска държава

Публикувано от:

САЩ ли стоят зад Ислямска държава, вижте теорията на един от големите общественици Ноам Чомски!

САЩ стои зад Ислямска държава! Шокиращото изказване бе направено не от друг, а от един от най-видните хуманисти, общественици и философи на нашето време Ноам Чомски. По думите Ислямска държава е истински съвременен Франкенщайн създаден не от друг, а от САЩ. И подкрепено от един от най-добрите анализатори на ЦРУ. Професор Чомски обаче не визира финансово-икономическия октопод на опиумната мафия, чиито конци дърпат отново Щатите, а естествените политически процеси довели до най-новия бич на Изтока.

Появата на  Ислямска държава  и общото разпространение на радикалния джихадизъм е много естествен резултат от чука, който Вашингтон размаха над крехкото общество на Ирак, което едва оцелява след убийствените санкции на САЩ и Великобритания, които бяха толкова огромни, че двамата уважавани международни дипломати, подадоха оставка в знак на протест, заявявайки, че санкциите са „геноцид“ за иракското общество.

Потвърждение на теорията на Чомски прави и бившият оперативен анализатор на ЦРУ Греъм Фулър. Той заяви, че САЩ са един от основните създатели на Ислямската държава.“Съединените щати не планираха създаването на Ислямска държава, но техните разрушителни интервенции в Близкия изток и войната в Ирак бяха основните причини за раждането на Ислямска държава„, казва той, пред портала Трутаут.

Подобно е положението и с Украйна. Както се оказа кризата там е изкуствено създадена и умишлено подклаждана от САЩ, които дори направиха опит да разположат свои бази в района и да засилят влиянието си в Източна Европа и най-вече в Прибалтика.

На въпроса, които са целите на американската политика в Украйна“, освен че причинява проблеми и след това оставя другите да свършат мръсната работа“, Чомски отговаря:

„Веднага след падането на Берлинската стена, а след това и след разпадането на СССР, САЩ започнаха да търсят начини да разширят своята доминация, сред които е и членството в НАТО, като „анексират“ районите, които бяха освободени от руски контрол — нарушавайки устните обещания към Горбачов, чиито протести бяха отхвърлени. Украйна е сигурно следващия зрял плод, който САЩ се надяват, че ще откъснат от дървото. Съединените щати са в основата на сегашната украинска криза“, категоричен е Ноам Чомски.

Изводите  и коментарите оставяме на вас.

razkritia.com

Източник: razkritia.com