Необикновената енергетика на Крим

Крим винаги е привличал хората като магнит. И работата не е само в неговото стратегическото местоположение. Крим е най-мощната енергийна точка на картата на Земята, толкова силна, колкото и Тибет.

По време на Съветския съюз, Крим е известен като най-добрия курорт за здравословен отдих на целия СССР и именно на полуострова всяка година много съветски граждани идвали да възстановяват здравето си. Свежият въздух с аромат на бор в съчетание с морския бриз, пропит с йод, има чудотворно въздействие върху целия организъм. Обаче, не само местният климат е способен да подобри здравето. Кримският полуостров с право се смята за място на силата, онази духовна сила, от каквато се нуждае всеки човек. В Крим хората често идват и в търсене на просветление, прочистване и духовни практики. Той е много популярен сред различните школи по йога и медитация.

Необикновената енергетика на Крим  4

Може би една от най-известните аномални зони на Крим, където има безкраен поток от поклонници, е нос Меганом, който се намира между градовете Судак и Феодосия.

Крим е уникално място с много светла енергия. То е идеално за йога и продължителна медитация. Освен всичко друго, там може да се сънуват пророчески сънища. За Меганом винаги е имало много слухове и легенди. Например, смята се, че екстрасенските способности тук се изострят и може да се видят миражи. Интересното е, че древните гърци са били абсолютно сигурни, че именно на нос Меганом се намира входа към царството на Хадес. Неслучайно, както твърдят местните, тук хората може да се свързват с душите на мъртвите. Всичко това е любопитно, но само ако човек е склонен да вярва в отвъдния живот и в други чудеса.

Необикновената енергетика на Крим  6

Ако се придържаме към научните доказателства, потвърждаващи, че мястото е необикновено, можем да се разгледа следния пример. Доскоро едно от военните подразделения, разположени близо до нос Меганом проведе поредица от изследвания, класифицирани като „строго секретно” въз основа на геомагнитните аномалии на тази територия. Какви експерименти са провеждали тук военните, не е известно. Ясно е само едно, че те определено не са искали да разгласяват това, което се е случвало, поради което по време на проучванията, нос Меганом е затворен за всякакви посещения.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нос Меганом е само едно от необичайни места в Крим, но има и други. Това са легендарната „Долина на призраците“, а също Димерджи, тайственият нос Ая, мрачната Мечешка планина – Аю-Даг, зловещият изгаснал вулкан Кара-Даг и загадъчният кримски Стоунхендж. Всички тези места заслужават по-особено внимание.

Необикновената енергетика на Крим  3

Необикновената енергетика на Крим  1