Нека 2017 година бъде по-щадяща и по-светла

Уважаеми приятели и съмишленици,

В изпълненото с очаквания и надежди навечерие на Новата 2017 година се обръщам към вас с благодарност и най-топли благопожелания.

Благодаря ви за съпричастието и безкористната отдаденост, с която отстоявахте нашите каузи в отиващата си трудна година. Беше година, изпълнена с несигурност и глобални предизвикателства, белязана от войни, мигрантски натиск, терористични актове и много жертви. Изпращаме я с болка, но и с надежда, че светът ще стане по-спокоен, по-човечен; че световната политика ще започне да намира разумни компромиси и равновесни решения; че оръжията ще говорят по-малко, за да дадат шанс и сила на мира.

Надяваме се, че и нашата Родина, България, ще намери верния път в очертаващите се глобални промени и ще впише усилията си в стремежа към изграждане на един по-разумен, по-диалогичен и по-справедлив за обикновените хора многополюсен свят.

Това е възможно и с приноса на организации като нашата, на хора като нас, защото именно такива са усилията и стремежът на нашата общност. Тя от години ратува и работи за мир и разбирателство, за съхраняване на паметта и традициите, за укрепване на патриотизма и родолюбието, както и на онези неподвластни на конюнктурата духовни и морални ценности, които ни дават силата да градим едно по-добро бъдеще на България.

Вярвам, че ще продължим да го правим и през Новата година със същата всеотдайност и мисъл за доброто на децата и Родината ни.

Нека 2017 г. бъде по-щадяща и по-светла. Нека сбъдне мечтите ви! Да има край вас много любими хора и приятели, много радост и благоденствие! Бъдете здрави и силни! Нека вярваме в доброто и да го умножаваме с всяка своя мисъл и действие!

Николай Малинов

Председател на Национално движение „Русофили“