НД Русофили инициират „Свещичка за Апостола”

НД Русофили инициират „Свещичка за Апостола”

Публикувано от:

 Съюз на ветераните на войните на България, Координационен съвет на съотечествениците, Форум „България-Русия”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Фондация „Устойчиво развитие за България”, Съюз на българските журналисти, Славянско дружество в България, Софийско сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Български антифашистки съюз, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Отечествен съюз, Съюз на пенсионерите – 2004, и редица други неправителствени и военнопатриотични организации, се обединяват за реализацията на следните дейности:

 Инициативата „Свещичка за Апостола”. Те призовават всеки през целия ден на 19-ти февруари да почете паметта и се преклони пред подвига на Васил Левски, като запали свещ на негов паметник или паметен знак, а вечерта от 19:00 часа да постави запалена свещичка на прозореца в дома си.

 Другата инициатива е за 3-ти март – Националния празник на България, Деня на Освобождението. Канят всички да се включат в шествия до паметници или паметни знаци, свързани с тази дата.

Нека се включат представители на рускоезичната диаспора в България, както и на други нации и народи, живеещи в страната ни, чиито предци са участвали в тези събития /все пак това е техен празник/, както и представителни групи от училищата.