Началникът на руския Генщаб със смразяващо изявление към потенциалните противници!

Черноморският флот на Русия е в състояние да унищожи врага още в пристанищата, каза пред репортери началникът на Генералния щаб на Русия Валери Герасимов, пише tass.ru. „Черноморският ни флот показва, че е способен със собствени средства да удари войските на врага в движение, като се започне още от товаренето на пристанищата, заяви генералът. – Врагът не трябва да достига до Черно море и до брега на Крим. За тази цел Черноморският ни флот вече има всичко: разузнавателни средства, които откриват цели на разстояние до 500 км, както и средства за унищожаване.“

Генералът припомни, че руските моряците имат „Bastion“ – крайбрежна противоракетна система, а освен това и подводници с ракети „Калибър“ за военноморската авиация, стратегически самолети с крилати ракети, и други.

Съотношението между Черноморския флот на Русия и Военноморските сили на Турция от няколко години пък се е променило драстично, разкри още началникът на Генералния щаб: „Преди няколко години турският флот бе почти пълен собственик на Черно море, но сега всичко е различно. Днес Черноморският флот на Русия оставя добро впечатление.“

Герасимов обяви, че в Черно море вече са пристигнали с подводници с въоръжени ракети „Калибър“ комплекс.

„Сега те са три, ще дойде още една, а през следващата година още две и ще станат шест екипажа. Тези дизелови подводници отговарят на всички съвременни изисквания“, допълни Герасимов.

В заключение той припомни, че флотът на Русия разполага в Черно море с малки ракетни кораби и фрегати, които също носят ракети.