Нацгвардията уби православен свещеник

Нацгвардията уби православен свещеник

Публикувано от:

Православен свещеник се озова в плена на фашистката хунта (Националната гвардия на Украйна), там той бил изтезаван до смърт. Тялото на свещеника е намерено и опознато – отец  Владимир (Марецкий).

Същият този свещеник е примирил хунтата с мирното население на Краматорск:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=xj5dIHJpsvQ[/embedyt]

Веднага щом отеца се озовал в плена на нацгвардията, епархията му,  се отрекла от него и на заседанието на епархиалния съвет, което оглавил архиепископът Лугански и Алчевски Митрофан, било взето решение, упоменатият клирик да бъде отстранен от пастирските си задължения „до окончателното изясняване на всички обстоятелства по случая”, съобщила пресслужбата на епархията.

На свой ред, от Съюза на православните граждани на Украйна заявиха на кореспондент от „Интерфакс-Религия”, че смятат отец Владимир за „изповедник, който подкрепил борбата за Светата Рус срещу антихристиянската хунта”.

„Молим архиепископ Митрофан да не гони изповедника, а да приложи нормата на Основите на социалната концепция на Руската Православна Църква, съгласно която, Църквата може да призовава към неподчинение на властите, ако техните действия смущават вярващите. „Когато бомбардират и разстрелват православния народ на Новорусия, това ни възмущава”, се подчертава в заявлението на Съюза.

Със своите изказвания се отличил и юдата Георги Коваленко, който нарече отец Владимир „терорист”:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=sYIbWZsIVgM[/embedyt]

На нас православните ни остава само едно – да се помолим за упокой на мъченика за Вярата Христова свещеника Владимир!