„Народен дипломат“ от САЩ: На Крим му провървя с връщането в Русия

Американският „народен дипломат“ Чарлз Хъбърл смята, че Крим правилно се е присъединил към Русия и на жителите на полуострова им е провървяло, пише РИА Новости.

„Тъй като аз съм военен, моят избор беше да отида в Украйна. Исках да видя нещата със собствените си очи (каква е ситуацията там), защото в медиите, за съжаление, не мога да прочета какво наистина се случва там. Ако по мое време, когато бях млад, медиите даваха горе-долу обективна информация, то днес там е пълно с клюки. Ще ви кажа честно: пътуването в Крим беше много интересно! И сега аз вярвам повече на руските медии, на руската версия. Смятам също, че Крим просто се приcъедини към Русия. И жителите на Крим са много щастливи от това“, казва Хъбърл.

Според него, на Крим му е провървяло много с присъединяването към Русия. „ Казвам ви честно, че те са големи късметлии, че така се случи. Съдейки по условията в Крим, сега в Украйна е истински кошмар. И в Крим ситуацията, разбира се, е много по-стабилна, отколкото в самата Украйна“, отбелязва Хъбърл.

„Народни дипломати“ от 15 американски щата са пристигнали в Русия на 31 май и са започнали обиколка в страната. Тяхната цел е да разберат отношението на населението към конфликта в Украйна и да заснемат всичко на видео, което след това ще бъде качено в YouTube.