Наришкин: Турция, както и в края на XIX в., отново „стои на страната на злото“

Турция отново, както и през 1877-1878 г., „стои на страната на злото“. Това заяви в сряда председателят на Държавната дума на Русия, откривайки изложбата от гравюри и фотографии, посветени на 138-тата годишнина от Освобождението на България от османско робство, предаде ТАСС.

„Историята, както знаем, се повтаря, и днес в глобалния сблъсък между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка, Турция отново стои на страната на злото, на страната на тези нови варвари на XXI век – международните терористи. А Русия, както и в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено отново доброто ще победи злото“, каза Наришкин.

Председателят на Държавната дума на Русия припомни, че резултат от руско-турската война е възстановяването на българската държавност и пълното освобождение на българския народ от османско робство.

„Тази експозиция, която е представена днес в Думата, е в знак на почит към руските войни и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали срещу общия враг“, посочи Наришкин.

„Благодарни сме на българския народ за уважението към падналите воини на руската армия. Улиците и площадите на българските градове носят имената на руските генерали“, добави той.

„А нашите отношения с България, културните ни и духовни връзки, родството ни – те са по-силни от всякакви опити да се разединят нашите общи народи и страните ни“, подчерта председателят на руския парламент.

https://www.youtube.com/watch?v=aopMwCnY5dg