Наришкин не изключва в Украйна да започнат да горят забранените книги, като в Третия райх

Председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин не изключва в Украйна да започнат да горят забранените книги – „тогава сходството с Третия райх ще бъде пълно“, предаде ТАСС.

„Може би, ще дойде време, когато на площадите в украинската столица и в другите градове ще започнат да горят забранените книги, и тогава ще сходството с Третия райх ще бъде пълно“, каза Наришкин, коментирайки подписания от украинския президент закон за забрана за излъчване на руските филми, заснети след 1 януари 2014 г.

В тази връзка Наришкин предложи на руските телевизии „по-активно да излъчват филми по произведенията на известни украински автори“.

По-рано на сайта на Върховната рада на Украйна се появи съобщение, че президентът Петро Порошенко е подписал закон, съгласно който в страната се забранява излъчването на руски филми, снимани след 1 януари 2014 г.

Под забрана попадат художествените филми, телевизионните сериали, програмите и предаванията. От пояснителната записка става ясно, че мярката на Киев ще допринесе за „повишаването на нивото на защита на националната сигурност на Украйна в информационната област“.