Най-силната руска девойка Марияна Наумова отиде в Сирия

Най-силната руска девойка Марияна Наумова отиде в Сирия

Публикувано от:

Световната шампионка по пауърлифтинг в категорията младша възраст рускинята Марияна Наумова неведнъж е посещавала горещите точки на планетата с хуманитарни мисии. След като посети Донбас, девойката реши да замине за Сирия. Марияна вече успя да се срещне с първата дама на страната Асма Асад и да посети бежански лагер.

По-рано Наумова посети с хуманитарна мисия и Донбас, като тази нейна визита й струваше скъпо: в отговор Федерацията по пауърлифтинг в Украйна я лиши от всичките й медали и титли. Освен това, украинските спецслужби внесоха името й в черния списък. Марияна разказа пред RT, защо е решила да отиде в Сирия – още една страна, в която бушува въоръжен конфликт.

„Две години писах на президента Башар Асад, две години исках да дойда тук, да подкрепя сирийския народ. Вече бях в Новорусия. Исках да отида при децата, за да общувам с тях, да ги подкрепя в тези трудни времена. И ето че вече съм тук“, разказа спортистката.

„Бях и в бежански лагер. Беше много интересно да се срещна с децата, да разговарям с тях и да видя как живеят. Ние доставихме хуманитарна помощ“, отбеляза тя.

Марияна изрази надежда, че това няма да е последното й посещение в Сирия. „Много ми се иска на тази древна земя да настъпи мир“, каза руската рекордьорка.

Видео: репортаж „Марияна в Дамаск“

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=szi20hivuDU[/embedyt]