Най-богатият руснак със собствена платформа за образование и намиране на работа

Най-богатият руснак Алексей Мордашов, който успя да изгради империя за 18,5 милиарда долара от своя бизнес за добив и преработка на стомана, сега има нова идея, пише news.bg

Мажоритарният собственик в руската „Северстал“ е решил да опита възможностите на интернет със собствена платформа за образование и намиране на работа.

Мордашов основа нова компания в края на миналата година, която през тази започна да придобива стартиращи компании с цел да диверсифицира инвестициите си, пише Bloomberg.

„Нашата цел е да създадем платформа, екосистема, която да помага на човек да се развива, започвайки от детската градина до пенсионирането му и след това“, казва Артем Кумпел, който оглавява технологичното подразделение на компанията Severgroup.

По неговите думи руският милиардер е „лично ангажиран с бизнеса, като той се включва в обсъжданията на инвестициите и стратегията на фирмата“.

„Целта на Severgroup е да създаде портфолио за онлайн образование, включващо фирми за консултации в областта на човешките ресурси и наемане на персонал, които да предлагат обучения и кариерни услуги през целия живот на един човек“, обяснява още Кумпел.

Компанията направи първото си придобиване през февруари, като купи контролния пакет на онлайн платформата Remontik.ru. След това последваха още 2 сделки. Според оценката на Bloomberg Billionaires Index Severgroup се изчислява на 55 милиона долара.