МО на РФ: САЩ си търсят предлози да се откажат от борбата с ИД

Във въздушната антитерористична операция, която тече в момента в Сирия, руските военни ползват разузнавателна информация, предоставена не само от сирийската страна, заяви в сряда официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от „Российская газета“.

По думите на Конашенков, военните получават информация и от други страни, участващи в унищожаването на инфраструктура и бойци от терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), предаде „Руски дневник“.

„Нашите партньори от други страни, които виждат реален враг в лицето на ИД, подлежащ на безусловно унищожение, активно ни помагат с данни за бази, складове, пунктове за управление и лагери за подготовка на терористите. А онези, които имат, както личи по всичко, друго мнение за тази терористична организация, постоянно си търсят причини да откажат да сътрудничат в борбата с международния тероризъм“, каза Конашенков пред журналисти.

Той коментира изявлението на специалния представител на САЩ в НАТО Дъглас Лют, че алиансът няма да споделя с Русия данни на своите специални служби за разположението на бойци от ИД, докато Москва не спре да поддържа сирийския президент Башар Асад.