МО на РФ: За една седмица руската авиация в Сирия е ликвидирала няколко главатари на терористите

Руската авиация за една седмица е ликвидирала няколко главатари на терористите в Сирия, съобщи в петък официалният представител на министерството на отбраната на РФ ген.-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

В частност, по думите му, в провинция Латакия е унищожен блиндаж с главатаря на голямата групировка Абу-Абду и други полеви командири.

„Също така през тази седмица бяха ликвидирани още няколко главатари в околностите на населеното място Ел-Латамна в провинция Хама“, заяви той. Освен това, разказа генералът, в района на Мурек в провинция Хама е бил унищожен голям склад за оръжие и боеприпаси.

По думите на Конашенков, няколко въздушни удари са нанесени от бомбардировачи Су-24М по голям опорен пункт на терористите на една от важните височини в района на Кесаб в провинция Латакия. От първия удар се взриви склад с боеприпаси, в хода на второто и третото нападение са унищожени артилерийски и минометни батареи, както и укрития на терористите, поясни генералът. „В резултат на точните удари на нашата авиация височината е заета от сирийските правителствени войски“, подчерта той.

Терористите в Сирия понасят сериозни загуби, те са деморализирани и се опитват да напуснат позициите си, заяви още официалният представител на руското министерство на отбраната. Ние все по-често фиксираме, и тази информация се потвърждава по различни канали, че терористите понасят сериозни загуби, че са деморализирани и се опитат да изоставят своите позиции. Така например в провинция Хомс те напуснаха своите позиции в района на възвишенията Джебел Рмили, Хазм ел Абияд и Уади Сая“, каза той.

Генералът разказа, че в района на град Хнефис, разположен в тази провинция, руските военни са открили замаскиран команден пункт на терористите, от които те са координирали артилерийския огън срещу населените места.

„В резултат от използването на авиацията обектът е изцяло унищожен, управлението на артилерията на терористите в този район е нарушено“, подчерта Конашенков.