МО на РФ: В Сирия са постигнати споразумения за примирие с още два отряда

През последните две денонощия са постигнати споразумения за примирие с командирите на още два отряда, действащи в провинция Дамаск с обща численост до 300 души. Това се казва в съобщение на руския център за примирието на враждуващите страни в Сирия, публикувано на сайта на Министерството на отбраната на РФ, предаде ТАСС.

„По такъв начин общият брой на отрядите, заявили съгласието си с изпълняването и приемането на условията за прекратяване на бойните действия, достигна 37“, се казва още в съобщението.

Селищата, с чиито главатари са постигнати споразумения за примирие, са останали без промяна – 42.

„В провинция Хама по инициатива на губернатора и с широката подкрепа на населението се проведе събрание на участниците в народното примирие, – се казва в съобщението. – Над 40 делегати, представящи 82 населени места, заявиха необходимост за запазване на единството на Сирия чрез прекратяване на бойните действия и установяване на вътрешнонационален политически диалог“.

Режимът на прекратяване на огъня в Сирия е нарушен седем пъти през последното денонощие, се съобщава още в информационния бюлетин на руското министерство на отбраната.

„През последното денонощие режимът на прекратяване на бойните действия е нарушен 7 пъти (в Алепо 4 пъти, Идлиб – 2 и Латакия – веднъж). На артилерийски обстрел бе подложен жилищният квартал „Шейх Масуд“ в град Алепо“, се посочва съобщението.

В градовете Фуаа и Кафер-Хая (провинция Идлиб) в резултат на минометен обстрел са били ранени петима местни жители.