Москва на добра воля е предупредила страните на ОССЕ за внезапната проверка

Русия на добра воля информира всички страни на ОССЕ за внезапната проверка за бойна готовност на Въоръжените сили на Русия, въпреки, че количеството на военнослужещите е такова, че не изисква предварително уведомление. Това съобщи зам.-министърът на отбраната на РФ Анатолий Антонов, предаде РИА Новости.

„Държавите на ОССЕ бяха предварително информирани от нас на добра воля за внезапната военна проверка на Северния флот с участието на отделни части на Западния военен окръг и ВДВ”, цитира думите на Антонов руската агенция.

Той подчерта, че количеството на призованите за учения военнослужещи и военна техника не превишава нормите от разпоредбите на Виенския документ от 2011 г. и не подлежи за предварително известяване.

„При това, сумарното количество на силите и средствата се състои от: 8700 военнослужещи, около 40 танка, 400 единици бронемашини, 100 артилерийски системи от 100-мм калибър, 70 бойни самолета и 30 хеликоптера”, се отбелязва в официалното съобщение на Министерството на отбраната на Русия.