Момче оцеля след падане от 23 етаж в гр. Новосибирск

16-годишно момче оцеля след падане от 23-ия етаж в руския град Новосибирск, съобщи регионалното управление на Следствения комитет на Русия.

Инцидентът станал в събота. По данни на следствието младежът бил в жилището с приятелката си и решил да я впечатли. Излязъл на балкона, прехвърлил се през парапета, увиснал на него и се опитал да се набере. Ръцете му обаче не издържали и момчето паднало долу. То паднало върху паркиран под прозорците на сградата автомобил и получило множество травми, но е останало живо. Момчето е откарано в болница. То е в съзнание и няма опасност за живота му, съобщи ТАСС.

„Той има коремна травма, разкъсване на черния дроб, белодробна контузия и закрито счупване на рамото. Момчето е родено под щастлива звезда. Състоянието му е стабилно, той е в съзнание“, цитира агенцията говорител на регионалното управление на Следствения комитет. По случая е образувана проверка.

През февруари тази година подобен случай стана в Москва. Шестгодишно момченце, оставено само у дома, се качило на перваза на прозореца и случайно паднало от прозореца на седмия етаж. Момчето получи травми, но остана живо.