Мила Йовович разкри, че иска да живее в Русия

За желанието си да се установи в Москва Йовович разказа по време на пресконференцията си, посветена на новия филм на съпруга й „Заразно зло: Последна глава“.

Йовович, която е от сръбско-руски произход, говори сносно руски. Запитана какво би я накарало да живее в Русия, актрисата отговори, че това са пелмените.

„Иска ми се да дойда с дъщерите си за два месеца и да видя истинската Русия, не само Москва, но също, например, Санкт Петербург”, разкри Йовович, пише ТАСС.

Йовович призна, че след раждането на второто си дете няма много време да гледа кино, но би изиграла Мечока в „Маша и Мечока”.
Йовович далеч не е първата, а най-вероятно не е и последната световноизвестна личност, която е привлечена от бившата съветска република. През ноември м.г. списъкът на новоизпечените руски граждани с международна слава се попълни с още една емблематична за световния кинематограф личност в лицето на Стивън Сегал. Пресата припомня, че през последните години актьорът е чест гост в Русия, където реализира различни проекти.

Малко след него глас за руски паспорт надигна и италианската кино звезда Орнела Мути, която призна, че  подготвя необходимите за целта документи. Тя признава, че баба й и дядо й са били руснаци и са живели в Петербург, откъдето заминали за Италия. В страната на водката и сельодката Мути иска да развива и свой бизнес – производство на женска козметика и кожени обувки.

Първият новоизпечен руски гражданин сред западните звезди стана френският актьор Жерар Депардийо, който се сдоби с така желания паспорт през януари 2013 г. Документът за самоличност бе връчен на кино звездата лично от президента Владимир Путин.

През октомври 2015 г. руски паспорт получи и американската легенда на бокса Рой Джоунс. Преди това Путин му постави условие да свърже бъдещето с новата си родина.

Желание да станат руски граждани изявиха още Роберт Де Ниро, френският актьор Сами Насери, вокалистът на американската рок група Limp Bizkit Фред Дерст, както и US боецът Джеф Монсън.