Микеле Плачидо: Путин е номер едно в света във външната политика

Руският президент Владимир Путин в момента във външната политика е номер едно в света, защото той има ясни идеи и има моралните сили, за да даде отговор на предизвикателствата на днешния труден период. Това заяви известният италиански актьор и режисьор Микеле Плачидо в интервю за ТАСС.

„Убеден съм, че във външната политика Русия проявява много повече внимание към запазването на равновесието в света, отколкото Западът. И така всъщност мислят много хора. Много хора го мислят, но малцина са тези, които го казват на всеослушание. Путин е номер едно в света във външната политика, защото той има ясни идеи и има моралните сили, за да даде отговор на предизвикателствата на днешния труден период“, каза Плачидо.

„Ако говорим за ислямския тероризъм и сблъсъците на религиозна основа, то аз смятам подходите на Путин за по-разумни. И изобщо не се съмнявам в това. Във вътрешната политика може да има разногласия, полемика, критика, но това може да бъде обсъдено в открит диалог, но не бива да се прибягва до стратегия на изолация по отношение на велик народ. Италия с Русия я свързват дългогодишни исторически отношения на сътрудничество. Как може това да бъде зачеркнато? Как може да се отказваме от диалог с Русия“, каза той, като заяви, че категорично не е съгласен с позицията на Запада по отношение на РФ.