Мигрантите унищожиха приемния център, защото бързаха за Германия

Мигрантите унищожиха приемния център, защото бързаха за Германия

Публикувано от:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=GtyyPP-v2jU[/embedyt]

Палатка по палатка беше подпалвана от мигрантите в словенския лагер Брежица, публикува bgnes.com.

Мигрантите унищожиха приемния център, защото не искаха да чакат и бързаха да продължат пътя си за Германия. Те скандираха “Open”, “Open”, след което драскаха клечката на поредната палатка.

Лагерът бе създаден специално за тях, за да може да си починат преди да потеглят по маршрута си за така желания от тях Запад. За по-малко от час мигрантите успяха да подпалят почти всички палатки и само бързата намеса на пожарникарите не доведе до по-сериозни инциденти и щети. В началото охраната не можа да разбере каква е причината за инцидента. Много бързо след това мигрантите бяха натоварени в пет автобуса и изпратени за Австрия. Това обаче не попречи на останалите да продължат да подпалват палатките.

Лагерът на практика вече е неизползваем. В момента в различни приемни центрове на територията на Словения има около 5000 мигранти.

Брежица се намира на 13 км. от границата с Хърватия. В този лагер има място за около 500 души. Кметът на Брежица Иван Молан каза, че в малкото градче на практика вече няма нормален транспорт и поради тази причина днес децата не са ходили на училище. Той призова за по-голяма намеса на централната власт за нормализиране на живота в Брежица.