Медведев: Нужен е единен фронт срещу тероризма

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че терористичната агресия, която се подхранва от разпространението на хаоса в Близкия Изток и Северна Африка, може да бъде преборена само с формирането на единен анти-терористичен фронт, съобщи ТАСС.

„Терористичната агресия се подхранва от разпространението на хаос и анархия в Близкия Изток и Северна Африка“, подчерта Медведев по време на реч на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество.

„Русия подкрепя усилията на правителството и народа на Афганистан за установяването на мир в една стабилна, неутрална и икономически устойчива държава, която е свободна от екстремизъм и престъпност. Посрещането на тези предизвикателства може да стане само чрез общ фронт срещу тероризма, оставяйки настрана идеологическите различия. Шанхайската организация подкрепя разширяването на съвместната борба на международната общност срещу тероризма. В съответствие с резолюциите на Съвета за сигурност , нашите страни прилагат комплексни мерки. Подобряване на антитерористичната структура на ШОС ще допринесе за решаване на въпроса за финансиране на създаването на защитена телекомуникационна система“, заяви Медведев.

Междувременно държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна на официална визита в Русия. Той бе приет от руския външен министър Сергей Лавров. Очаква се той да проведе разговори и с руския президент Владимир Путин.

 

Източник:fakti.bg / Росен Стойчев/.