МВнР на РФ: Москва е обезпокоена от информацията за наличие у САЩ на план „Б“ за Сирия

Москва не разполага с информация за наличието у САЩ на план „Б“ за Сирия. Това заяви зам.-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов на конференция на дискусионния клуб „Валдай“ „Близкият изток: от насилие към сигурност“, предаде ТАСС.

„Твърденията на САЩ за наличието на план „Б“ предизвикват безпокойство. Ние не знаем нищо за това, – подчерта той. – Убедени сме, че сега е необходимо да съсредоточим всичките си усилия върху изпълняването на постигнатите договорености за прекратяване на огъня“.

„Все пак има повод за оптимизъм: в случай на изпълнение на споразумението за прекратяване на огъня то ще се превърне в пример за съвместните действия на световната общност“, добави дипломатът.

„Сега ние стигнахме до момента на истината – прекратяването на огъня“, заяви зам.-външният министър на РФ. Той отбеляза, че САЩ и Русия са изразили готовност да си разделят отговорността за действията на страните. По думите на Богданов, Русия „провежда необходимата работа с Дамаск и разчита, че същото ще направят и САЩ с останалите страни в конфликта“.