Мачовци подпалиха НДК

Огнена еротика струеше от сцената в залата 1 на НДК преди вечер. С пламъци, невидима LED стена и танцуващи самодиви започна единственото в света 3D шоу на руските звезди от „Флекс балет“, „Елементи“.

Майсторите на танцовото изкуство показаха изключителни умения както в класическия, така и в модерния балет плюс рискова акробатика. Всичко това, комбинирано със специалните ефекти, видео и 3D изображения, успя да пресъздаде един човешки живот с всичките му емоции – любов, страх, сила, страст, слабост и хъс.

Примата на шоуто Полина Кабанкова не само танцува божествено, но демонстрира и уменията си на хареограф. Всеки танц имаше определен сюжет, който се преплиташе със следващия. Два часа руснаците не спряха нито за миг да преплитат стилове от 80-те та до наши дни. А с буфосинхронадата балетистите дори разсмяха залата. На сцената „бяха“ и Бони Ем, и Том Джонс, и Сиси Кетч със съответните за онова време диско движения. В кратката пауза бе прожектиран документален филм за трупата, в който се видя как момчетата и момичетата прекарват цял ден в залата комбинирайки фитнес тренировките с балетните стъпки. Мачовците разиграха хореография и по няколко руски народни шлагера. А на песента „Белая роза“ те подариха бели рози на някои от дамите в залата и танцуваха с тях.

Автор: Оля Ал-Ахмед,  standartnews.com