Мадрид желае да възстанови икономическите си връзки с Москва въпреки санкциите
Това стана ясно след срещата между енергийните министри на Испания и Русия Алваро Надал и Алексей Новак
Иван Гергов 30 май 2017 | 11:25
Facebook Button
 Twitter Button
 More Social Media Buttons
 Енергийните министри на Испания и Русия на среща в Москва. (29.05.2017) Снимка: Министерство энергетики Российской Федерации Енергийните министри на Испания и Русия на среща в Москва. (29.05.2017) Снимка: Министерство энергетики Российской Федерации

Мадрид желае да възстанови икономическите си връзки с Москва въпреки санкциите Това стана ясно след срещата между енергийните министри на Испания и Русия Алваро Надал и Алексей Новак Иван Гергов 30 май 2017 | 11:25 Facebook Button Twitter Button More Social Media Buttons Енергийните министри на Испания и Русия на среща в Москва. (29.05.2017) Снимка: Министерство энергетики Российской Федерации Енергийните министри на Испания и Русия на среща в Москва. (29.05.2017) Снимка: Министерство энергетики Российской Федерации

Мадрид желае да възстанови икономическите си връзки с Москва въпреки санкциите

Публикувано от:

Испания желае да засили сътрудничеството си с Русия въпреки западните санкции срещу Москва в следствие на анексирането на полуостров Крим през 2014. Това обаче ще стане в рамките на разрешените от санкционния режим рамки.

Това стана ясно след срещата на испанския министър на енергетиката и туризма Алваро Надал и руския енергиен министър Алексей Новак, която се проведе вчера (29 май). Целта на срещата бе да бъде възстановен контактът по оста Мадрид-Москва, прекъснат след кримската криза и интервенцията в Източна Украйна, пише испанският всекидневник El Pais.

„Санкциите са с ограничен обхват и затова има място за сътрудничество, за търговия, за туризъм, за всичко, по което сме работили“, предава думите на Надал изданието. „Можем да работим по много проекти“, добавя ръководителят на испанското енергийно ведомство.

Испанската делегация е била приета и от руския премиер Дмитрий Медведев, който от своя страна е изразил задоволството си от испано-руските отношения, сравнявайки ги с тези между Москва и Брюксел, които, по думите му, не „се намират в най-добрия си момент“.

Посещението на Надал в руската столица става в светлината на очакваното сътрудничество между испанския нефтен конгломерат Repsol и „Газпром Нефть“. Двете компании разглеждат възможността за взаимни инвестиции в нефтодобив на територията на Иракски Кюрдистан. От „Газпром“ също така планират да закупят дял в испанската компания.

Източник: bloombergtv.bg