Луганск изтегля тежкото си въоръжение

Самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) започна да изтегля днес тежките и въоръжения от линията на разграничаване съгласно Минските договорености. Това обяви ръководителят на ЛНР Игор Плотницки, цитиран от „Луганския информационен център”.

„Ние показахме, че изтегляме техниката на онези рубежи, които са определени от договора. За разлика от Украйна ние винаги сме удържали на думата си. Ако една от страните не изпълнява или изпълнява частично задълженията си, един договор губи смисъла си”, заяви той.

Игор Плотницки припомни, че след Минските договорености за прекратяване на огъня украинската страната продължи обстрелите на ЛНР, при което са загинали десетки мирни граждани,съобщи бгнюз.

Междувременно  РИА Новости  предаде, че шест украински военнослужещи са откраднали арсенал от оръжия на войсковите части в зоната на спецоперациите в Луганската област . Военнослужещите, двама от които – офицери, са били задържани. От тях са били иззети автомат Калашников, осколочен снаряд за гранатомет, десетки ръчни гранати, повече от 4 хиляди патрона от различен калибър и сигнални ракети