ЛНР обяви обща мобилизация

Губернаторът на самопровъзгласилата се Луганска народна република Валери Болотов обяви всеобща мобилизация за укрепване на армията. Това съобщение излезе на 24 юли на сайта на ЛНР, предаде RT.

„Всички, които могат да носят в ръцете си оръжие, ги призоваваме да встъпят в редиците на армията на ЛНР. Доброволно, честно и по съвест”, – се отбелязва в съобщението. Той призова цялото население „да се настрои за нова, военна вълна”.

Съгласно военната сводка, публикувана на сайта – артилерията на ЛНР на 24 юли е продължила да „обработва“ позициите на противника. Опълченците съобщиха, че блокпостът на украинската армия в околностите на Георгиевка е унищожен: противникът е изгубил танк, БТР и около 30 души личен състав.

В Гуково (до КПП Гуково на границата с Русия) украинските сили продължават да контролират граничния пункт, но са подложени на обстрели от страна на опълченците на ЛНР.

До Свердрловск продължават сблъсъците между подразделенията на армията на ЛНР и ВС на Украйна.

По-рано в Съвета за национална сигурност и отбрана на ЛНР разказаха, че настъплението на украинските войски на север в Луганска и на юг в Донецка области продължава. Донецк и Луганск както и преди са обкръжени, а на опълченците в Лисичанск е затворен пътя за отстъпление.